Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Cafe Central: En dokumentarfilm om musikalsk magi

Hvert år optræder en gruppe af Danmarks bedste musikere på den legendariske jazzklub Café Central i Madrid. Det gør de for at give deres publikum, klubbens jazzelskende personale og ikke mindst sig selv en uforglemmelig oplevelse – år efter år. Det er nemlig magien ved at løfte i flok som driver både orkestret og cafeens personale, og det er netop denne overvældende musikalske magi, det internationale publikum år efter år løser billet til at opleve.

Filmen fokuserer på hvordan skaberkraften opstår og trives i det rummelige, musikalske fællesskab, som drives af orkesterleder Steen Rasmussen. Filmen skildrer den intimitet, som opstår i orkestret, mens jazzklubbens ejer Javier González og hans skønne personale fortæller hvordan det er at være vidner til besøget fra Danmark. Her forstår man hvad Café Central er for et sted, og hvordan man sikrer at rammerne for den musikalske magi kan forløses.

Café Central er en institution. Den er en af få jazzklubber i verden som i snart 40 år har haft musik non-stop 7 dage om ugen. Klubben er på det amerikanske tidsskrift Downbeat´s liste over de vigtigste jazzklubber i verden. Selvom klubben, lige som mange andre jazzklubber, kæmper en daglig kamp for at overleve økonomisk, har der altid været ”højt til loftet” på Café Central. Igennem 40 år har ”det høje loft” tiltrukket et tilbagevendende publikum af digtere, filosoffer, musikere, politikere og tilrejsende fra hele verden, som elsker at være en del af fællesskabet.

Steen Rasmussen Quinteto er et dansk orkester grundlagt i 2007 af pianisten og komponisten Steen Rasmussen. Det består af nogle af Danmarks dygtigste musikere, som alle er kendte i andre sammenhænge, men som alligevel prioriterer fællesskabet omkring netop dette orkester. Steen Rasmussen Quinteto rækker ud mod musikalske samarbejder på tværs af landegrænser og har derfor ofte haft besøg af internationale sangere og musikere fra fx Brasilien, samt turneret i store dele af verden. Foreløbigt har orkestret indspillet 6 albummer, hvoraf 3 har været nomineret til Danish Music Award Jazz og CARL Prisen.

Filmen er produceret af Crossway Film. I oktober 2019 rejste instruktøren Berte Olivia og fotografen Peter Schultzer med Steen Rasmussen Quinteto til Madrid, hvor de dokumenterede de 4 magiske aftener, orkestret optrådte på Café Central. Crossway Film er et dansk produktionsselskab, grundlagt i 2013 af fotograf og klipper Peter Schultzer og manuskriptforfatter og instruktør Berte Olivia. Crossway Film arbejder med en klar æstetik for at indfange historiens hjerte i den visuelle fortælling.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.